Hint Yağı Nedir?

Yazar: | Nisan 2, 2017

Kozmetik ve sağlık sektöründe çok fazla kullanılan Hint yağı, Ricinus Cominis adı verilen Hint bitkisinin tohumlarından elde edilir. Halk arasında Hint yağı olarak bilinse de diğer adı Kastor yağıdır. Bir şifa kaynağı olan Hint yağı, saçlarınızdan teninize kadar birçok alanda kullanılıyor. Günümüzde özellikle tıp alanında Hint yağı antiseptik özelliğinin keşfiyle birlikte önemli bir yağ haline gelmiş ve ilaç reyonlarından kozmetik sektörüne kadar birçok alanda kullanımı yaygınlaşmıştır. Bunların yanı sıra anti bakteriyel özelliğe de sahip olan Hint yağı, artık kolay temin edilebilmekte ve insan sağlığına oldukça fayda sağlamaktadır.

Hint Yağının Kullanım Alanları

Hint yağında önemli miktarda risinoleik asit bulunduğu için vücudumuzda özellikle saç dökülme sorunu olan insanlara büyük fayda sağlar. Ayrıca kaş ve kirpik dökülme sorunu yaşayan insanlarda bu yağ ile birlikte olumlu sonuçlar alarak dökülme sorunları gözle görülür derecece azalmıştır. Hint yağını pamuk yardımıyla cildinize nemlendirici olarak uygulayabilirsiniz ve bir bardak suya damlatıp tüketebilirsiniz. Fungal enfeksiyonların sebep olduğu cilt hastalıkları da bu yağ le engellenmektedir. Ayrıca ciltte meydana gelen kaşıntı, saçkıran ve egzama gibi cilt hastalıkları da Hint yağı ile tedavi edebilmektedir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir